Veel mensen zien garagedeuren en bedrijfsdeuren als hetzelfde product. Echter is er wel een degelijk verschil en zijn er veel types en soorten garagedeuren en bedrijfsdeuren. Met behulp van dit artikel willen we je graag laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en wat het exacte verschil is tussen deze deuren, zodat jij eenvoudig een keuze kunt maken en kiest voor de bedrijfsdeur of garagedeur die het best bij jou past.
Welke type garagedeuren zijn er allemaal?
Garagedeuren zijn er in een aantal soorten, zo heb je de openslaande garagedeuren. Deze wordt standaard het meest gemonteerd bij mensen thuis. Deze komt ook het vaakst voor binnen Nederland. Wil je een stap verder dan kies je voor de elektrische garagedeur. Overigens kan de openslaande garagedeur ook voorzien worden van een motor. Een andere mogelijkheid is de zijwaartse garagedeur of een unieke houten garagadeur. Houten garagedeuren beschikken over een bepaalde kwaliteit en zijn ideaal voor een zeer luxe afwerking. Wil je meer weten over deze garagedeuren bekijk dan ook eens de links in dit artikel.
Welke type bedrijfsdeuren zijn er allemaal?
Op het gebied van bedrijfsdeuren heb je ook zeer veel keuze. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de sectionaaldeuren. Deze deuren worden vooral gebruikt in grote bedrijfshallen, waarbij laden en lossen een belangrijke onderdeel is van de bedrijfsvoering. Tevens kun je kiezen voor de standaards schuifdeuren. Schuifdeuren worden voornamelijk gebruikt bij werkplaatsen en veestallen. De schuifdeuren schuiven naar links en rechts. Een andere mogelijkheid die vooral intern wordt gebruikt binnen fabrieken en hallen zijn de snelloopdeuren. Deze deuren sluiten zeer snel i.v.m. het voorkomen van toch en waarbij je het klimaat in de hal kunt beheersen. Voornamelijk worden deze type deuren gebruikt in de voedselindustrie. De energiebesparende deuren zijn een technisch hoogstandje waarbij er een radar wordt gebruikt die de deur exact op de goede hoogte laat stoppen. Zo voorkom je dat de deur telkens helemaal naar boven of beneden moet, wat u kosten bespaart, vooral wanneer uw sectionaaldeur meerdere keren per dag omhoog en omlaag gaat.